Salutare.
Vreau sa ma apuc sa fac in regim hobby zic eu piese din alama pentru locomotive scara 1:87. Ulterior poate piese din aluminiu pentru imprimante 3D custom made. Asa ca m-am apucat sa studiez tehnologia de frezare CNC (Softuri CAM, prinderi, etc). M-am uitat de la routere CNC gen stepcraft pana la freze verticale gen Grizzly G0704, Precision Matthews pm-25mv (ambele convertibile la CNC) sau Tormach PCNC 440. Piesele pe care vreau sa le realizez se incadreaza intr-un cub de 15cmx15cmx15cm. Inca nu am obtinut o cotatie de la un atelier sa vad cat m-ar costa piesele facute, si daca se merita sa fac investitia, dar sa presupunem ca as vrea sa o fac intr-un buget de 8000 de euro ce masina mi-ati recomanda.
Va multumesc
Sfat utilaj
- Redefine3D
Re: Sfat utilaj
Noi avem un utilaj CNC 300x300x120mm care frezeaza inclusiv fier. Deci alama, aluminiu si alte neferoase sunt o joaca. Atasez aici o brosura. Configuratia standard e pe 70mm axa Z, dar poate fi marita pana la 120mm.
Ca principiu este necesara o masina cu rigiditate mare ca sa poti face asa ceva. De aia nu recomand jucarii gen stepcraft si alte asemenea, cum nu recomand nici "utilaje" facute din profile de aluminiu sau alte materiale care nu pot conferi rigiditate structurala. Ce propun eu este o scula foarte rigida, cu masa din fonta, turnata si rectificata, cu masa in miscare, ca principiu de lucru, deci portalul sta fix, asa ca apar mai putine vibratii in prelucrare.
Ca principiu este necesara o masina cu rigiditate mare ca sa poti face asa ceva. De aia nu recomand jucarii gen stepcraft si alte asemenea, cum nu recomand nici "utilaje" facute din profile de aluminiu sau alte materiale care nu pot conferi rigiditate structurala. Ce propun eu este o scula foarte rigida, cu masa din fonta, turnata si rectificata, cu masa in miscare, ca principiu de lucru, deci portalul sta fix, asa ca apar mai putine vibratii in prelucrare.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.